+45 69899909 info@nocable.dk

Hvor mange penge sluger dit netværk? 😱

Vi skal alle sammen spare på strømmen og har nok hørt det til hudløshed… Men man tænker ikke på, at man kan spare en del KW-timer ved bare at kigge på ens netværk.
Netværket i et firma er mange gange en ”glemt” ting, da det jo kører 24/7. Og læg lige mærke til: 24/7 😬
Hvis man har et netværk, der bare er over 6 år gammel, findes der stadig switche, der bruger mellem 200 og 400 W. i timen. Det giver med en gennemsnits EL-pris på 4 kr. + moms ca. 40 kr. om dagen.
Tager man en ny switch i dag, der kan det samme, ser strømbudgettet noget anderledes ud, da de typisk kun bruger mellem 15 og 180W, alt afhængig af hvordan de er belastede. Med dette i mente giver de nye switche en udgift på ca. 20 kr. om dagen.
Flere nye switche har også smarte funktioner, hvor man kan tænde og slukke diverse udstyr på bestemte tidspunkter. Der er både et strømmæssigt aspekt og et sikkerhedsaspekt i dette.
For hvis man kan slukke for sine accesspoints fra kl. 20 om aftenen til kl. 6 om morgenen, bruger disse ikke strøm og er ikke modtageligt for evt. sikkerhedsangreb udefra.
Men det kommer helt an på, hvordan ens rytme er i firmaet. Det er små marginaler, men har man 5-10 switche, kan man begynde at lægge tallene sammen.
Hvis der er mange ”knopskydninger” i firmaets kablede netværk, kan dette ofte give en større strømudgift samt hardwareproblemer, da man får for mange ”led” i netværket.
Lad os se dit netværk igennem for at se, om vi kan optimere dit net indenfor et rimeligt budget. Det behøves ikke koste mange penge at kunne hente en fortjeneste hjem! Ring på +45 22 37 54 74 eller send en mail til info@nocable.dk